Glaszetters gezocht!

Riboglas zoekt glaszetters!

Als glaszetter werk je zelfstandig of in een team en maak je onderdeel uit van een sterk groeiend jong en informeel bedrijf...

Solliciteer Direct Sluiten

ENKELGLAS

Enkelglas ook wel Float glas genoemd, enkelglas vervangen voor dubbelglas/isolatieglas. Riboglas® Glashandel al jaren een begrip in de Regio Haaglanden, snelle, duidelijke service goede kwaliteit prijs verhouding. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag in het maken van de juiste beslissing in het type glas voor uw woning  of bedrijfspand. Er is namelijk nog al wat keuze op glas gebied.

U wilt bijvoorbeeld uw enkele beglazing gaan vervangen voor dubbel glas, dan komen er een paar vragen om de hoek kijken.

Wat heeft u voor kozijn? Houten kozijnen, aluminium kozijnen, stalen kozijnen, kunststof kozijnen  zijn allemaal kozijn materialen die bepalen wat voor type glas er in geplaatst kan worden.

U zult begrijpen dat er aan een stalen of een kunststof kozijn niets veranderd kan worden in vergelijking met een houten kozijn, waar men nog aan kan schaven. De keuze in het type glas wat geplaatst kan worden in een stalen, kunststof, aluminium, kozijn is daarom iets beperkte dan bij een houten kozijn.

Isolerende eigenschappen enkel glas

Aan float glas kunnen isolerende eigenschappen worden toegevoegd door het aanbrengen van coatings.

Kleur van enkel glas

Float glas heeft vaak een wat groene uitstraling door het loodgehalte in het glas. Bij extra helder glas wordt het lood uit het glas weggelaten en verdwijnt de groenige kleur. Enkel glas is te verkrijgen in de blanke variant of in een gekleurde variant. Bovendien is float glas te krijgen in vele gefigureerde uitvoeringen.

Voorbeeld figuurglas Delta mat

Voorbeeld Figuurglas benaming Byzanthijn grof

 

Figuurglas is normaal glas, zoals elke ruit. Het is op exact dezelfde manier gemaakt en uit dezelfde grondstof als helder glas. Het enige echte verschil is dat er een figuur in gewalst wordt. Figuurglas is doorschijnend maar ondoorzichtig glas met figuren zoals ribbels, bobbels, bamboemotief e.d.

Figuurglas wordt gefabriceerd door het nog niet hard geworden glas tussen twee walsen met de gewenste figuren te leiden; de walsen fungeren als drukmallen. De figuren worden in het nog hete glas gedrukt doordat het glas tussen twee walsen wordt doorgevoerd die enkele millimeters van elkaar staan. Het glas komt uit de oven, waar het zo’n 1500 graden Celsius warm is, en het glas dus nog vloeibaar is. Wanneer het glas uit de oven komt en iets is afgekoeld word het door de wals gehaald. Bij de meeste patronen in het figuurglas is in 1 van de walsen in spiegelbeeld het figuur aangebracht. De walsen zijn hol en worden gekoeld met water. Hierdoor koelt het glas erg af wanneer het door de walsen is gegaan.

Vervolgens gaat het glas over een lopende band, waarover het gelijkmatig kan afkoelen en waardoor de spanning uit het glas kan gaan. Als het figuurglas voldoende is afgekoeld wordt het op maat gesneden en op glasbokken opgeslagen voor verder vervoer.

 

Vaak ziet u een mooi figuur glas ruit in bijvoorbeeld een voordeur, u begrijpt dat deze enkele beglazing wel heel mooi is maar ook erg breuk gevoelig. Niet handig voor in een voordeur wel handig voor de inbreker! Een klein tikje en het ruitje is door, met alle gevolgen van dien! Een goed oplossing zou zijn wanneer u wel een figuur ruit wilt is om deze samen te voegen met isolatieglas.

Dubbele beglazing kan ook worden samengesteld met decoratief figuurglas. Dit type glas heeft de positieve eigenschappen van isolatieglas met aan de buitenkant figuurglas. Het figuurglas wordt standaard op de buitenpositie geplaatst met de figuurzijde (ruwe zijde) aan de buitenzijde van de buitenruit. Bij een aantal soorten figuurglas kan de figuurzijde ook aan de spouwzijde geplaatst worden.

© Copyright Riboglas® | SEO Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Marketing
GLASSCHADE? WIJ ZIJN 24 UUR PER DAG, ZEVEN DAGEN PER WEEK BEREIKBAAR!BEL VOOR SPOED 015-760 10 88