Glaszetters gezocht!

Riboglas zoekt glaszetters!

Als glaszetter werk je zelfstandig of in een team en maak je onderdeel uit van een sterk groeiend jong en informeel bedrijf...

Solliciteer Direct Sluiten

INBRAAK WERENDE BEGLAZING

Glas kan een uitstekende inbraak werende factor zijn. De nadruk ligt op kan. Er is een misvatting dat dubbelglas/isolatieglas al inbraakwerend glas is. Dit is zeker niet waar. Dubbel glas/ isolatieglas is meestal samengesteld uit 2 bladen enkel glas, in de meeste gevallen met 2 verschillende diktes een dikte van 4 en 5 mm. Met daar tussen een lucht spouw. Oke, het is iets moeilijker om door 2 ruiten heen te slaan dan door 1 ruit, maar in het kader van inbraakwerendheid stelt dubbelglas/isolatieglas niets voor.

De belangrijkste factor in de rol van inbraakwerendheid van glas is de aanwezigheid van folies, en hoeveel folies er gebruikt worden. Wat bedoelen we daarmee? Met een folie wordt een dunne kunststof folie bedoelt, polyvinylbutyral (PVB)  met een dikte van meestal 0,38 mm. Deze folie is geheel transparant en taai. Deze folie voorkomt dat de ruit uiteenvalt bij breuk. De folie word tussen 2 glasplaten geplaatst, waarbij de folie onder invloed van druk en temperatuur zeer vast aan de glasplaten smelt. Het resultaat is een glasplaat die bestaat uit 2 delen glas van variabele dikte en 1 of meerdere folies daartussen.

Nu wordt de mate van inbraakwerendheid in meer of mindere mate bepaalt door de combinatie van de dikte van het glas en de hoeveelheid folies die ertussen zitten.

Gelaagd glas word opgebouwd uit verschillende lagen enkelglas. Bijvoorbeeld. gelaagd glas 44.1 bestaat uit 2 lagen 4mm enkel glas met daartussen 1 laag transparante folie en zo word 55.2 samengesteld uit 2 lagen 5mm enkel glas en 2 lagen transparante folie.

Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk de scherven aaneen blijven en er geen gevaar is voor letsel. Bij Riboglas® Glashandel kunt u gelaagd glas bestellen in de volgende uitvoeringen: 33.1/33.2/44.1/ 44.2/ 55.2, 66.2…enz. en ook in matte uitvoering leverbaar (mat witte folie) vraagt u gerust vrijblijvend een offerte aan.

Gelaagd glas word voor al  gebruikt voor doorval beveiliging in b.v. balustrades en in publieke ruimtes, deuren, in combinatie met isolatieglas is ook mogelijk!

Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende beveiliging tegen inbraakpogingen met mokerslagen of branders.

Voordelen gelaagd veiligheidsglas

   • De opbouw van de samenstelling bepaalt het veiligheidsniveau op het punt van de bescherming van personen en goederen: voorkoming van ongelukken, letselbeperking of inbraak, maar ook kogelwering of explosiewering (samenstelling met polycarbonaat mogelijk)
   • Verbeterde geluidsisolatie en bescherming tegen ultraviolette straling

Draadglas, wat is het precies?

Draadglas is een glas soort met een netwerk van metaal draad en is daardoor steviger en minder breukgevoelig dan standaard enkel glas. De maaswijdte van de ruitjes van het metaaldraad is ongeveer 12 mm. In principe valt draadglas onder veiligheidsglas, omdat het draadwerk de glasscherven bij elkaar houdt op het moment dat er een breuk ontstaat. Echter, draadglas is in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken helemaal niet zo’n sterke glassoort. Het glas wordt over het algemeen geleverd met een dikte van rond de 6 mm. Door de beperkte dikte ligt de prijs per m² in vergelijking met andere soorten veiligheidsglas aan de lage kant. Draadglas wordt het meest gebruikt voor plekken waar veiligheid belangrijk is maar waar geen/nauwelijks isolatie vereist is:

   • portiekfronten
   • kelderramen
   • ramen van schuurdeuren

Draadglas is verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

 1. Spiegeldraadglas

Spiegeldraadglas wordt aan beide kanten gepolijst en is daarom volledig doorzichtig en glad. Dit type draadglas is voornamelijk terug te zien in schuurdeuren en in klaslokaal deuren op scholen. Dit type is duurder dan de andere 2 types omdat het productieproces meer arbeid vereist.

 1. Brute draadglas

Deze vorm van draadglas heeft een lichte structuur en is niet helemaal doorzichtig.

 1. Engels draadglas

Engels draadglas is dankzij de bobbelige structuur half doorzichtig tot ondoorzichtig.

Riboglas® Glashandel heeft deze 3 soorten draadglas op voorraad, en snijdt deze op maat voor u klaar!

Draadglas > tevens Inbraak vertragend

Draadglas wordt na het breken bijeengehouden door de metalen draden die er doorheen lopen. Daarom heeft draadglas een inbraakvertragende werking. Voordat een inbreker uw huis betreedt, moet hij immers niet alleen de ruit hebben ingetikt maar ook een gat in het metaal hebben geknipt.

 

© Copyright Riboglas® | SEO Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Marketing
GLASSCHADE? WIJ ZIJN 24 UUR PER DAG, ZEVEN DAGEN PER WEEK BEREIKBAAR!BEL VOOR SPOED 015-760 10 88