Glaszetters gezocht!

Riboglas zoekt glaszetters!

Als glaszetter werk je zelfstandig of in een team en maak je onderdeel uit van een sterk groeiend jong en informeel bedrijf...

Solliciteer Direct Sluiten

HR GLAS (HOOG RENDEMENT GLAS)

Wat is HR glas? HR glas is een glas soort wat wordt samengesteld uit 2 glas bladen waarvan 1 glasblad wordt voorzien van een warmte reflecterende coating, Het is een dun metaal laagje. Deze is vrijwel met het blote oog niet te zien. Hoe beter dit metaal laagje werkt, hoe beter de isolatiewaarde is. Deze coating kaatst als het ware de warmte straling terug de woning in. Er zijn verschillende types HR beglazing verkrijgbaar. HR glas HR+ glas en HR++ glas en HR+++.

Bij HR+ glas is de spouw gevuld met droge lucht, bij HR++ glas is de spouw gevuld met Argon gas of Krypton gas, gas geleid beter dan lucht u haalt dus meer isolatie uit een gas gevulde spouw. De isolatie waarde wordt vaak uitgedrukt met een U-waarde. Een U-waarde  (eenheid: W/m2K) geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuur verschil tussen beide lage glas wordt toegelaten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie! Graag helpt Riboglas® Glashandel u op weg in de keuze van uw glas soort. Onze monteur komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen en mogelijkheden met u door te spreken. Van daar uit volgt een offerte.

HR+++ is een drievoudig glas een ontwikkeling van Scandinacische landen deze is via Duitsland naar Nederland over gewaaid. Een neven affect van het  HR glas is dat u condens vorming (vrijwel veel in de ochtend uren)

MIJN DUBBEL GLAS IS BESLAGEN. MAG DIT?

Beslagen ramen zijn ’s ochtends in het voor- en najaar geen onbekend gezicht. U vraagt zich misschien af: ”Hoe kan dat nu? Ik heb toch dubbel glas of HR++ glas. Isoleren mijn kunststof kozijnen of aluminium kozijnen dan wel voldoende?”

Condensvorming tussen de ruiten, dus in de spouw, mag natuurlijk niet voorkomen. Hiervoor neemt u direct contact op met ons. Maar wat u misschien niet weet is dat beslagen ramen aan de binnen- of buitenzijde een normaal en natuurlijk verschijnsel zijn. Voor beide situaties is een duidelijke verklaring. Graag leggen wij u dit uit.

MIJN RAMEN BESLAAN AAN DE BUITENZIJDE

In sommige situaties ontwikkelt er zich condens op dubbel of HR++ glas. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van dit soort glas. De condens ontstaat wanneer er een lage buitentemperatuur heerst, samen met een hoge relatieve vochtigheid. Deze situatie ziet u vaak tijdens de ochtenduren in het voor- en najaar. De condens verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt. Condensvorming is dus geen fout in het product, maar een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van het glas. Het beslaan van uw ramen aan de buitenzijde is niet te voorkomen. Eventueel droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de luchtvochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug komen.

Overigens hoeft het niet zo te zijn dat al uw ramen aan de buitenzijde beslaan. De stand van de wind, beschutting door struiken en andere zaken kunnen dermate invloed hebben, dat een gedeelte van de ramen juist niet of juist wel beslaat. Het kan dus gebeuren dat u aan één zijde van het huis wel condens heeft en aan de andere zijde niet. Die ruiten isoleren echter even goed. Het verschijnsel doet zich gemiddeld 100 uur per jaar voor, vaak zeer vroeg in de ochtend, wanneer u er geen last van hebt. Ruiten, die onder overstekken zitten, of waar de wind veel langs blaast, enzovoort, hebben vaak géén last van condensvorming.

MIJN RAMEN BESLAAN AAN DE BINNENZIJDE

Het komt niet vaak voor, maar het kán wel. Wanneer het buiten koud is en de luchtvochtigheid in uw huis is relatief hoog, dan is het mogelijk dat uw ramen aan de binnenzijde beslaan. In badkamers, keukens en zelfs woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. Dit komt niet door het dubbel glas, maar door een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Hoe krijgt u deze condens weer weg of voorkomt u dat deze condens ontstaat? Heel eenvoudig; door de luchtvochtigheid omlaag te brengen en door beter te ventileren. Hoe beter isolerend uw glas is, des te kleiner het risico op condensvorming aan de binnenzijde.

In het kort:

Heeft u last van beslagen ramen bij dubbel of HR++ glas? Dat mag aan de binnen- en buitenzijde.
Heeft u last van condens tussen de ruiten?

Beslaan buitenzijde:

Hoge luchtvochtigheid buiten en lage buitentemperatuur.
Verdwijnt vanzelf wanneer buitentemperatuur stijgt en luchtvochtigheid daalt.
Condensvorming op de buitenzijde is een bewijs van de hoge warmte-isolatie van uw glas.

Beslaan binnenzijde:

Hoge luchtvochtigheid binnen en lage buitentemperatuur.
Oplossen door beter te ventileren.
Hoe beter isolerend uw glas, des te kleiner de kans op condensvorming aan de binnenzijde.

HR++ glas of tripple glas zorgt voor een hoge warmte-isolatie van uw woning. Maar ook de hedendaagse kunststof en aluminium kozijnen dragen hier aan bij. Met hun holle kamers houden de kozijnen net als het isolatieglas de lucht vast. Dit zorgt voor optimale isolatie en daarmee realiseert u een enorme energiebesparing. Bent u klaar om te investeren in uw woongenot en uw energierekening te verlagen?

“SPONTAAN BREKEN VAN ISOLATIEGLAS”

Op glasbreuk zit geen enkele woningbezitter of woningbeheerder te wachten toch komt spontane breuk regelmatig voor. Glasbreuk is één van de vervelendste zaken die in een gebouw kunnen optreden. Met name een particuliere eigenaar denkt vaak dat als een ruit ‘vanzelf’ breekt er sprake is van garantie. Als isolatieglas spontaan breekt, dan vormt dit over het algemeen geen onderdeel van de garantievoorwaarden. Het kan anders zijn als het gaat om een plaatsingsfout, die een directe relatie heeft met het opgetreden probleem.

Bij glasbreuken is onderscheid te maken in een thermische en mechanische breuk. Bij een thermische breuk zijn temperatuurverschillen in de ruit in het geding.  Glas is een slechte warmtegeleider. Dit betekent dat wanneer een klein deel van de ruit wordt verwarmd, het relatief lang duurt voordat een gelijkmatige temperatuur in de gehele ruit is bereikt. Indien de warmtetoevoer na verloop van tijd zou stoppen, kan een evenwichtssituatie ontstaan.

Vaak zorgen externe bronnen, zoals de zon en radiatoren, voor temperatuurverhoging en blijft het verschil in temperatuur tussen de twee delen van de ruit gedurende lange tijd bestaan. Over het algemeen kan bij een temperatuurverschil van 25°C à 30°C het risico op spontane breuk door thermische oorzaken ontstaan. Gordijnkoven, rolgordijnen, vaas of meubels voor het glas, slagschaduw, radiators etc kunnen dus allen oorzaak zijn voor thermische breuk.

Bij vervanging van de ruit kan bekeken worden of de breuk is veroorzaakt door een plaatsingsfout (glasspijker tegen het glas geschoten) of dat het een thermische breuk betreft. Plaatsingsfout valt uiteraard onder garantie , thermische breuk zal echter worden gefactureerd. Thermische breuk valt in veel gevallen onder uw opstal en/of glasverzekering. Voor een spoedige afwikkeling kunt u dan ook het beste de breuk meteen melden bij uw verzekering. Mocht bij vervanging van de ruit dan geconstateerd worden dat het thermische breuk betreft dan is de verzekering hiervan op de hoogte en kan alles spoediger worden afgewikkeld.

OFFERTE

Wilt u een offerte of advies ontvangen voor één of meer van onze producten? Vul dan onderstaand formulier in.

Persoonlijke informatie


Aanvullende informatie

* deze velden zijn verplicht

Hierbij geef ik toestemming om de bovenstaande persoonsgegevens te verwerken en te gebruiken om contact met mij op te nemen en/of voor het doen van een aanbieding voor de diensten van deze website. Ik heb op deze website de privacyverklaring gelezen wat Riboglas wel en niet met mijn gegevens doet.

OFFERTE BIJ RIBOGLAS® IS:

 • Inclusief gratis inmeten
 • Snel en eenvoudig
 • Kostenloos & vrijblijvend
 • Inclusief advies
 • Transparant en helder over
  prijzen en montage

GLASSCHADE?

Glasschade aan huis of bedrijfspand?
Slot kapot, buitensluiting of sleutel afgebroken?

 • Bel onze 24 uurs dienst bel direct: 015 212 64 22
 • Glasschade? Wij helpen bij de afhandeling met uw verzekering!
 • Gecertificeerd personeel, betrouwbaar en deskundig!
 • 24/7 bereikbaar!
 • Advies of vrijblijvende offerte? Neem hier
  contact met ons op.

INFORMATIE

 • Bereikbaarheid

  Riboglas® is op elk moment van de dag bereikbaar. Wij begrijpen dat uw situatie er om kan vragen dat u direct en snel hulp van een glaszetter of slotenmaker nodig heeft. En dat moment kiest u niet, dat moment overkomt u. Wij zijn dan ook graag bereid om u te helpen.

 • Vakmanschap

  U laat natuurlijk alleen een vakman of vakvrouw uw glas plaatsen. U kunt pas de beste keuze maken als u een gedegen advies heeft gekregen. Riboglas kan u de juiste glassoort adviseren voor iedere toepassing. Glas is een essentieel onderdeel van uw huis of bedrijfspand.

 • Kwaliteit

  Als u ons inschakelt verwacht u kwaliteit. Anders had u het ook wel door een mannetje in de buurt kunnen laten doen. Wij begrijpen dat. Riboglas levert alleen de hoogste kwaliteit en wij monteren volgens de modernste richtlijnen en voorschriften. Riboglas is ISO 9001 gecertificeerd. Binnen onze organisatie en binnen ISO 9001 wordt kwaliteit gezien als het voldoen aan de eisen en verwachtingen van de klant.

 • Snelheid

  In veel gevallen kan de Glaszetter de ruit direct vervangen. De meest voorkomende glassoorten hebben we op de glasbus staan. Een aantal soorten floatglas, figuurglas en draadglas kunnen direct op maat gesneden en gemonteerd worden. Mochten we uw glas niet bij ons hebben dan maken we een veilige tijdelijke noodvoorziening.

Telefoon:
015-760 10 88

Cyclotronweg 33-37
2629 HN Delft

© Copyright Riboglas® | SEO Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Marketing
GLASSCHADE? WIJ ZIJN 24 UUR PER DAG, ZEVEN DAGEN PER WEEK BEREIKBAAR!BEL VOOR SPOED 015-760 10 88