telefoon icon whatsapp offerte aavragen icon
Skip to main content

HET VERVANGEN VAN LEK OF DUBBEL GLAS KAN RIBOGLAS GLASHANDEL VOOR U UITVOEREN!

Wanneer dubbel glas lek is dan vormt zich vocht aan de binnenzijde van het dubbel glas. Het vocht tussen dubbel glas is niet te verwijderen tussen de glasplaten. Het is aan te raden de ruit te vervangen. Het vervangen van dubbel glas kan Riboglas Glashandel voor u uitvoeren!

Bel direct 015 760 06 78

MEEST VOORKOMENDE OORZAKEN VAN VOCHT IN HET DUBBEL GLAS ZIJN:

EINDE VAN DE LEVENSDUUR

In de meeste gevallen heeft dubbel glas een fabrieksgarantie van 10 jaar. Na 10 jaar neemt de kwaliteit van dubbel glas af en de kans op lekkage neemt toe. Wanneer thermopane/dubbel glas aan het einde van zijn levensduur is (maximaal 30 jaar), is het aan te bevelen het dubbel glas te vervangen.

ONVOLDOENDE ONDERHOUD

Het kan voorkomen dat de kozijnen slecht zijn onderhouden en daardoor een lekkage in het dubbel glas ontstaat. In dit geval komen de kosten voor het vervangen van dubbel glas voor eigen rekening. Bij een erg slechte conditie van kozijnen, kan het zo zijn dat u beter naast nieuwe dubbele beglazing ook nieuwe kozijnen kunt plaatsen. Uiteraard treden wij in zo’n geval altijd met u in overleg en zorgen wij voor de scherpst mogelijke offerte.

VERKEERD PLAATSEN DOOR GLASZETTER

Indien een glaszetter het dubbel glas verkeerd heeft geplaatst bestaat er een kans dat het dubbel glas lek gaat en condens tussen dubbel glas terechtkomt. Wanneer dit het geval is en de lekkage ontstaat binnen 10 jaar, moet de glaszetter de dubbele beglazing kosten voor zijn rekening nemen en het dubbel glas vervangen.

EEN FABRICAGEFOUT VAN HET DUBBEL GLAS

Tijdens de productie van het dubbel glas kan de fabrikant een fout hebben gemaakt. Als de glaszetter constateert dat de lekkage daadwerkelijk door een fout in de fabricage zit, kunt u van de fabrikant van het dubbel glas een nieuwe ruit krijgen. In sommige gevallen ontvangt u een vergoeding voor het herplaatsen van het dubbele glas door een monteur.

Riboglas, uw partner in glas vervangen!

1

U belt ons, op welk tijdstip dan ook

De meest voorkomende glassoorten hebben we op de glasbus staan en kunnen direct op maat gesneden en gemonteerd worden

2

Aangekomen op locatie

Wij bespreken vooraf de kosten voor de spoedreparatie & zoeken in overleg met u de beste oplossing voor uw situatie

3

Wij vervangen uw glas direct

Mochten we uw glas niet bij ons hebben dan maken we in overleg met u een veilige tijdelijke noodvoorziening

4

Contact met uw verzekering

Wij nemen contact met uw verzekering op en m.b.v. een Akte van Sessie verhalen wij de schade en nemen zo al het papierwerk voor u uit hande