Glaszetters gezocht!

Riboglas zoekt glaszetters!

Als glaszetter werk je zelfstandig of in een team en maak je onderdeel uit van een sterk groeiend jong en informeel bedrijf...

Solliciteer Direct Sluiten

INBRAAK WERENDE BEGLAZING

Glas kan een uitstekende inbraak werende factor zijn. De nadruk ligt op kan. Er is een misvatting dat dubbelglas/isolatieglas al inbraakwerend glas is. Dit is zeker niet waar. Dubbel glas/ isolatieglas is meestal samengesteld uit 2 bladen enkel glas, in de meeste gevallen met 2 verschillende diktes een dikte van 4 en 5 mm. Met daar tussen een lucht spouw. Oke, het is iets moeilijker om door 2 ruiten heen te slaan dan door 1 ruit, maar in het kader van inbraakwerendheid stelt dubbelglas/isolatieglas niets voor.

beglazing1

Nu wordt de mate van inbraakwerendheid in meer of mindere mate bepaalt door de combinatie van de dikte van het glas en de hoeveelheid folies die ertussen zitten.Gelaagd glas word opgebouwd uit verschillende lagen enkelglas. Bijvoorbeeld. gelaagd glas 44.1 bestaat uit 2 lagen 4mm enkel glas met daartussen 1 laag transparante folie en zo word 55.2 samengesteld uit 2 lagen 5mm enkel glas en 2 lagen transparante folie.

beglazing2

De belangrijkste factor in de rol van inbraakwerendheid van glas is de aanwezigheid van folies, en hoeveel folies er gebruikt worden. Wat bedoelen we daarmee? Met een folie wordt een dunne kunststof folie bedoelt, polyvinylbutyral (PVB)  met een dikte van meestal 0,38 mm. Deze folie is geheel transparant en taai. Deze folie voorkomt dat de ruit uiteenvalt bij breuk. De folie word tussen 2 glasplaten geplaatst, waarbij de folie onder invloed van druk en temperatuur zeer vast aan de glasplaten smelt. Het resultaat is een glasplaat die bestaat uit 2 delen glas van variabele dikte en 1 of meerdere folies daartussen.

Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk de scherven aaneen blijven en er geen gevaar is voor letsel. Bij Riboglas® Glashandel kunt u gelaagd glas bestellen in de volgende uitvoeringen: 33.1/33.2/44.1/ 44.2/ 55.2, 66.2…enz. en ook in matte uitvoering leverbaar (mat witte folie) vraagt u gerust vrijblijvend een offerte aan.

Gelaagd glas word voor al  gebruikt voor doorval beveiliging in b.v. balustrades en in publieke ruimtes, deuren, in combinatie met isolatieglas is ook mogelijk!

Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende beveiliging tegen inbraakpogingen met mokerslagen of branders.

Voor meer informatie kunt u ons altijd bereiken op: 015 760 06 78

Voordelen gelaagd veiligheidsglas:

 

 • De opbouw van de samenstelling bepaalt het veiligheidsniveau op het punt van de bescherming van personen en goederen: voorkoming van ongelukken, letselbeperking of inbraak, maar ook kogelwering of explosiewering (samenstelling met polycarbonaat mogelijk)
 • Verbeterde geluidsisolatie en bescherming tegen ultraviolette straling

Draadglas, wat is het precies?

Draadglas is een glas soort met een netwerk van metaal draad en is daardoor steviger en minder breukgevoelig dan standaard enkel glas. De maaswijdte van de ruitjes van het metaaldraad is ongeveer 12 mm. In principe valt draadglas onder veiligheidsglas, omdat het draadwerk de glasscherven bij elkaar houdt op het moment dat er een breuk ontstaat. Echter, draadglas is in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken helemaal niet zo’n sterke glassoort. Het glas wordt over het algemeen geleverd met een dikte van rond de 6 mm. Door de beperkte dikte ligt de prijs per m² in vergelijking met andere soorten veiligheidsglas aan de lage kant. Draadglas wordt het meest gebruikt voor plekken waar veiligheid belangrijk is maar waar geen/nauwelijks isolatie vereist is:

 • Portiekfronten
 • Kelderramen
 • Ramen van schuurdeuren

Draadglas is verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

1. Spiegeldraadglas:

Spiegeldraadglas wordt aan beide kanten gepolijst en is daarom volledig doorzichtig en glad. Dit type draadglas is voornamelijk terug te zien in schuurdeuren en in klaslokaal deuren op scholen. Dit type is duurder dan de andere 2 types omdat het productieproces meer arbeid vereist.

2. Brute Draadglas:

Deze vorm van draadglas heeft een lichte structuur en is niet helemaal doorzichtig.

3. Engelse Draadglas:

Engels draadglas is dankzij de bobbelige structuur half doorzichtig tot ondoorzichtig.

Riboglas® Glashandel heeft deze 3 soorten draadglas op voorraad, en snijdt deze opmaat voor u klaar!

Draadglas > tevens Inbraak vertragend Draadglas wordt na het breken bijeengehouden door de metalen draden die er doorheen lopen. Daarom heeft draadglas een inbraakvertragende werking. Voordat een inbreker uw huis betreedt, moet hij immers niet alleen de ruit hebben ingetikt maar ook een gat in het metaal hebben geknipt.

OFFERTE

Wilt u een offerte of advies ontvangen voor één of meer van onze producten? Vul dan onderstaand formulier in of bel ons: 015 760 06 78

Persoonlijke informatie


Aanvullende informatie

* deze velden zijn verplicht

Hierbij geef ik toestemming om de bovenstaande persoonsgegevens te verwerken en te gebruiken om contact met mij op te nemen en/of voor het doen van een aanbieding voor de diensten van deze website. Ik heb op deze website de privacyverklaring gelezen wat Riboglas wel en niet met mijn gegevens doet.

OFFERTE BIJ RIBOGLAS® IS:

 • Inclusief gratis inmeten
 • Snel en eenvoudig
 • Kostenloos & vrijblijvend
 • Inclusief advies
 • Transparant en helder over
  prijzen en montage

GLASSCHADE?

Glasschade aan huis of bedrijfspand?
Slot kapot, buitensluiting of sleutel afgebroken?

 • Bel onze 24 uurs dienst bel direct: 015 760 06 78
 • Glasschade? Wij helpen bij de afhandeling met uw verzekering!
 • Gecertificeerd personeel, betrouwbaar en deskundig!
 • 24/7 bereikbaar!
 • Advies of vrijblijvende offerte? Neem hier
  contact met ons op.

INFORMATIE

 • Bereikbaarheid

  Riboglas® is op elk moment van de dag bereikbaar. Wij begrijpen dat uw situatie er om kan vragen dat u direct en snel hulp van een glaszetter of slotenmaker nodig heeft. En dat moment kiest u niet, dat moment overkomt u. Wij zijn dan ook graag bereid om u te helpen.

 • Vakmanschap

  U laat natuurlijk alleen een vakman of vakvrouw uw glas plaatsen. U kunt pas de beste keuze maken als u een gedegen advies heeft gekregen. Riboglas kan u de juiste glassoort adviseren voor iedere toepassing. Glas is een essentieel onderdeel van uw huis of bedrijfspand.

 • Kwaliteit

  Als u ons inschakelt verwacht u kwaliteit. Anders had u het ook wel door een mannetje in de buurt kunnen laten doen. Wij begrijpen dat. Riboglas levert alleen de hoogste kwaliteit en wij monteren volgens de modernste richtlijnen en voorschriften. Riboglas is ISO 9001 gecertificeerd. Binnen onze organisatie en binnen ISO 9001 wordt kwaliteit gezien als het voldoen aan de eisen en verwachtingen van de klant.

 • Snelheid

  In veel gevallen kan de Glaszetter de ruit direct vervangen. De meest voorkomende glassoorten hebben we op de glasbus staan. Een aantal soorten floatglas, figuurglas en draadglas kunnen direct op maat gesneden en gemonteerd worden. Mochten we uw glas niet bij ons hebben dan maken we een veilige tijdelijke noodvoorziening.

Telefoon:
015-760 10 88

Cyclotronweg 33-37
2629 HN Delft

© Copyright Riboglas® | SEO Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau ONS bv
GLASSCHADE? WIJ ZIJN 24 UUR PER DAG, ZEVEN DAGEN PER WEEK BEREIKBAAR!BEL VOOR INFORMATIE 015 - 760 06 78